Diensten
15042
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15042,bridge-core-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15880

Wanden

Voor het afwerken van wanden met stucwerk is het mogelijk om te kiezen tussen ‘behangklaar’ en ‘sausklaar’.

 

‘Behangklaar’ afwerken veelal wordt toegepast als men de wanden wil (laten) behangen, maar de ondergrond van de wand dermate beschadigd is of dat er veel leidingen zijn weggewerkt. Hierdoor bestaat er een zeer oneffen ondergrond. Behang kan veel zaken maskeren, maar ook ‘grote’ gaten of sleuven zullen zichtbaar zijn door behang. Behangklaar zal echter nog wel kleine oneffenheden kunnen bevatten, maar deze zullen door het behang niet zichtbaar zijn.

 

Wordt er gekozen voor ‘sausklaar’, dan is de wand op een manier afgewerkt dat er direct gesausd kan worden. Ook de kleine oneffenheden zijn weggewerkt, want een latex (de toe te passen verf op wanden) maskeert geen oneffenheden.

Vloeren

Er zijn vele mogelijkheden voor het afwerken van uw vloer. Veel voorkomende keuzes zijn laminaat, PVC- en houten vloeren. Maar welke is voor u geschikt?

 

Deze vraag kan vanuit verschillende oogpunten worden benaderd: gaat het om uitstraling, om praktisch gebruik of gaat het om kosten?

 

Laminaat is een composiet plaatmateriaal welke uit verschillende lagen is opgebouwd. Door middel van een laminatieproces worden deze verschillende samengesmolten en afgewerkt met een fotoprint als toplaag. Deze toplaag zorgt voor de verschillende uitstralingen: veelal hout of steen. Afhankelijk van de kwaliteit van het laminaat zijn er diverse prints per pak laminaat, zodat het steeds moeilijker is om van echt te onderscheiden. Tevens is er keuze in randafwerking met bijvoorbeeld een V-groef aan de korte zijden of een V-groef rondom. Ook is er een verschil in kwaliteit tussen de verschillende laminaatfabrikanten wat herkend kan worden na een aantal keer dweilen. Als er namelijk water onder de beschermende laag komt zal dit het plaatmateriaal aan gaan tasten, zal het kernmateriaal gaan zwellen waardoor opstaande randen ontstaan. Dit beïnvloedt de uitstraling van de vloer.

 

PVC (polyvinylchloride) is een relatief nieuw materiaal welke wordt toegepast als vloerafwerking in woningen. Al langere tijd wordt deze vloerafwerking in kantoren toegepast omdat deze zeer slijtvast is en tegen een stootje kan! Hier zijn ook weer meerdere mogelijkheden in: zo kan PVC verlijmd worden op de vloer of kan het als ‘planken’ op kurk worden verwerkt en dan is het vergelijkbaar met klik-laminaat.

 

Houten vloeren zijn er ook in verschillende soorten en maten. We kennen onder andere massief houten vloeren, maar ook de lamelparket vloeren. Verschil hierin is vooral de prijs, maar ook het gebruik en mogelijkheden tot het al dan niet meerdere keren kunnen schuren van een vloer is een verschil. Ook deze vloeren kunnen verlijmd worden, maar kunnen ook als ‘zwevende’ variant worden gelegd.

Plafonds

Plafonds… hoe vaak kijken we er naar? Maar dan toch! Er is een verschil in uitstraling als een plafond ‘standaard’ is afgewerkt met spuitwerk of dat een plafond strak gestuct is. Veelal zien we bij de niet extra afgewerkte plafonds de welbekende ‘V-naden’ in het zicht. Dit is voor velen een doorn in het oog. Dit is een gevolg van de bouwmethode. Bij het toepassen van kanaalplaatvloeren kan er een, wegens het feit dat er meerdere vloerdelen tegen elkaar aan komen te liggen, verschil ontstaan tussen de onderzijde van de vloerdelen, welke bij u als plafond zichtbaar zijn. Door het gebruik van een schuine rand aan de lange zijde van de platen is dat verschil minder goed zichtbaar. Omdat er twee platen tegen elkaar aanliggen, beiden met een schuine afwerking, ontstaat de ‘V-naad’. Deze kunnen worden weggewerkt met het glad stucen van de plafonds.

 

In toiletruimtes en badkamers wil de wens nog eens naar voren komen om spotjes in het plafond te verwerken. Hier zal een verlaagd plafond moeten worden toegepast om de spotjes in aan te kunnen brengen. Dit verlaagd plafond zal dan afgewerkt worden met stucwerk.

 

In diverse ruimtes in huis is het mogelijk om een koof te bouwen voor bijvoorbeeld inbouwspotjes. Dit valt te vergelijken met een deels-verlaagd plafond. Hierdoor kunt u naar eigen wens bepaalde onderdelen op de betreffende muur of op de grond uitlichten, zonder dat er veel bedrading over het plafond hoeft te lopen.

Sanitair

Is uw toiletruimte aan een grondige renovatie toe? Ik help u graag uw droom te verwezenlijken! Er zijn legio mogelijkheden qua afwerking van een toiletruimte: wilt u bijvoorbeeld een wandcloset in plaats van een staande WC-pot? Wilt u een betegelde achterwand? Of toch liever een koof voor spotjes? Wilt u tegelwerk op de wanden of toch liever glad stucwerk? Wilt u een verlaagd plafond in uw toiletruimte?

Vertel mij uw wensen en we spreken samen een eindresultaat af!

Heeft u werkzaamheden in de afbouwsfeer, neemt u dan gerust contact met mij op.