Vloeren
15680
page-template-default,page,page-id-15680,bridge-core-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15880

Vloeren

 

Er zijn vele mogelijkheden voor het afwerken van uw vloer. Veel voorkomende keuzes zijn laminaat, PVC- en houten vloeren. Maar welke is voor u geschikt?

 

Deze vraag kan vanuit verschillende oogpunten worden benaderd: gaat het om uitstraling, om praktisch gebruik of gaat het om kosten?

 

Laminaat is een composiet plaatmateriaal welke uit verschillende lagen is opgebouwd. Door middel van een laminatieproces worden deze verschillende samengesmolten en afgewerkt met een fotoprint als toplaag. Deze toplaag zorgt voor de verschillende uitstralingen: veelal hout of steen. Afhankelijk van de kwaliteit van het laminaat zijn er diverse prints per pak laminaat, zodat het steeds moeilijker is om van echt te onderscheiden. Tevens is er keuze in randafwerking met bijvoorbeeld een V-groef aan de korte zijden of een V-groef rondom. Ook is er een verschil in kwaliteit tussen de verschillende laminaatfabrikanten wat herkend kan worden na een aantal keer dweilen. Als er namelijk water onder de beschermende laag komt zal dit het plaatmateriaal aan gaan tasten, zal het kernmateriaal gaan zwellen waardoor opstaande randen ontstaan. Dit beïnvloedt de uitstraling van de vloer.

 

PVC (polyvinylchloride) is een relatief nieuw materiaal welke wordt toegepast als vloerafwerking in woningen. Al langere tijd wordt deze vloerafwerking in kantoren toegepast omdat deze zeer slijtvast is en tegen een stootje kan! Hier zijn ook weer meerdere mogelijkheden in: zo kan PVC verlijmd worden op de vloer of kan het als ‘planken’ op kurk worden verwerkt en dan is het vergelijkbaar met klik-laminaat.

 

Houten vloeren zijn er ook in verschillende soorten en maten. We kennen onder andere massief houten vloeren, maar ook de lamelparket vloeren. Verschil hierin is vooral de prijs, maar ook het gebruik en mogelijkheden tot het al dan niet meerdere keren kunnen schuren van een vloer is een verschil. Ook deze vloeren kunnen verlijmd worden, maar kunnen ook als ‘zwevende’ variant worden gelegd.

Klik hier voor mijn andere diensten