Plafonds
15685
page-template-default,page,page-id-15685,bridge-core-2.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15880

Plafonds

 

Plafonds… hoe vaak kijken we er naar? Maar dan toch! Er is een verschil in uitstraling als een plafond ‘standaard’ is afgewerkt met spuitwerk of dat een plafond strak gestuct is. Veelal zien we bij de niet extra afgewerkte plafonds de welbekende ‘V-naden’ in het zicht. Dit is voor velen een doorn in het oog. Dit is een gevolg van de bouwmethode. Bij het toepassen van kanaalplaatvloeren kan er een, wegens het feit dat er meerdere vloerdelen tegen elkaar aan komen te liggen, verschil ontstaan tussen de onderzijde van de vloerdelen, welke bij u als plafond zichtbaar zijn. Door het gebruik van een schuine rand aan de lange zijde van de platen is dat verschil minder goed zichtbaar. Omdat er twee platen tegen elkaar aanliggen, beiden met een schuine afwerking, ontstaat de ‘V-naad’. Deze kunnen worden weggewerkt met het glad stucen van de plafonds.

 

In toiletruimtes en badkamers wil de wens nog eens naar voren komen om spotjes in het plafond te verwerken. Hier zal een verlaagd plafond moeten worden toegepast om de spotjes in aan te kunnen brengen. Dit verlaagd plafond zal dan afgewerkt worden met stucwerk.

 

In diverse ruimtes in huis is het mogelijk om een koof te bouwen voor bijvoorbeeld inbouwspotjes. Dit valt te vergelijken met een deels-verlaagd plafond. Hierdoor kunt u naar eigen wens bepaalde onderdelen op de betreffende muur of op de grond uitlichten, zonder dat er veel bedrading over het plafond hoeft te lopen.

Klik hier voor mijn overige diensten